A Magyar Nemzeti Bank 9/2019. (IV.15.) számú ajánlására vonatkozó tájékoztató

Bankunk lehetőséget biztosít Ügyfeleinek változó kamatozású jelzálog hitelének kamatát hosszabb időszakra fixált kamatozásúra módosítani a Magyar Nemzeti Bank ajánlásával összhangban.

A módosítási lehetőség a 2015. február 1. előtt kötött, 2021. december 31. napján még minimum 10 éves hátralévő futamidejű, változó kamatozású forint jelzáloghitel szerződéssel rendelkező Ügyfeleinknek érhető el, melyről bankunk az érintetteknek tájékoztatást küld postai úton. A tájékoztatás célja, hogy felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét a kamatok változásából eredő lehetséges kockázatokra jelzáloghiteleiknél, és lehetőséget biztosítsunk a kamatperiódus módosítására.

A kamatkockázatról a Magyar Nemzeti Bank weboldalán bővebb tájékoztatás érhető el: www.mnb.hu/letoltes/tajekoztato-a-kamatkockazatrol.pdf

A fent említett kamatkockázat csökkentésére olyan szerződésmódosítási lehetőséget kínálunk a Tájékoztató levélben megjelölt határidőig, mellyel érintett ügyfeleink 5-, vagy akár 10 évre fixálhatják havi törlesztőrészleteik nagyságát – a jelenlegi kamatperiódus helyett 5 vagy 10 éves kamatperiódus választása esetén – ezáltal biztosítva törlesztőrészletük hosszabb távú változatlanságát.

Amennyiben Ügyfelünk szeretne élni a lehetőséggel, és úgy dönt, hogy hosszabb kamatperiódusban szeretne változatlan törlesztőrészletet, szerződése módosítását a Sberbank Magyarország Zrt. következő elérhetőségei egyikén kezdeményezheti: a Sberbank Magyarország Zrt. bankfiókjaiban, a Sberbank Telebank ügyfélszolgálatán a +36 1 557 58 59-es telefonszámon.

A szerződésmódosítás folyamata egyszerű, munkatársaink állnak szíves rendelkezésére!

A szerződésmódosítást egyszeri adminisztrációs díj terheli, melynek költsége 10 000 Ft. A szerződésmódosítás részletes szabályait és az egyéb általános feltételeket a Bank aktuális Hirdetménye, valamint a Bank Általános Szerződési Feltételei tartalmazzák.

További tájékoztatás bankfiókjainkban és a Sberbank Telebank telefonos ügyfélszolgálatán érhető el (+36 1 557 58 59).